Quesadillas s sirom in tuno | diamond fork

še ena objava v slovenščini... mislim, da bom počasi kar prešla na to, ker tale blog postaja bolj moja zasebna zbirka receptov kot kaj drugega. zadnjič sem prvič delala (in jedla) quesadilje in ni mi šlo ravno najbolje. polnilo je bilo odlično, najtežje je bilo obračati tortilje v ponvi, ker je s tem veliko mase padlo ven.

sestavine
  • 2 paradižnika
  • 80 g sira 
  • 2-3 žlice kisle smetane
  • 2-3 žlice koruze iz pločevinke
  • mala pločevinka tune
  • začimbe: origano, peteršilj, sol, poper
  • druga zelenjava (po želji): zelena, paprika
  • tortilje
  • olje v spreju

postopek
  1. najprej naribaš sir in paradižnik narežeš na kocke. v posodo zraven dodaš še tuno in kislo smetano, dovolj, da se masa dobro maže. ne pozabi tudi na začimbe.
  2. z malo olja posprejaš ponev in jo segreješ na srednji temperaturi.
  3. ko je segreta, v ponev daš eno tortiljo in jo z maso namažeš po polovici. drugo polovico prepogneš čez in pri robovih malo stisneš.
  4. ko je spodnja stran zapečena, tortiljo previdno obrneš in zapečeš na drugi strani. mase je dovolj za 3 oz. 4 tortilje.
  5. spečeno quesadillo vzameš iz ponve in narežeš na trikotnike ali pa samo prepoloviš. 
  6. postrežemo tople, super pa so tudi hladne.


ocena
8/10 ★, če bi šlo samo za polnilo, bi receptu z lahkoto dala 10/10, ker je bilo res okusno, sploh kombinacija sira, paradižnika in tune. sicer pa sem imela precej težav s peko tortilj, ker se robovi niso držali skupaj in je treba biti zelo previden pri obračanju.